alert-icon

KESCO upotrebljava 'Cookie Policy' kako bi vam pružili bolje iskustvo pregledanja. Koristeći naše web-stranice, prihvaćate naše ‘cookies' politike.

shq eng srb
gradient

Profil

KESCO je vaš partner od poverenja za najbolja, najodrživija i pristupačna energetska rešenja.

Osnovan u januaru 2015, KESCO ima funkciju univerzalnog snabdevača električnom energijom u Republici Kosovo i u vlasništvu je prestižnih turskih kompanija Limak i Calik.

Kao inovativna kompanija, prilagođavamo usluge u skladu sa zahtevima kupaca, savremenim tehnologijama i sa pažnjom na održivu i čistu energiju. Pružamo pouzdano snabdevanje električnom energijom kućnih, poslovnih i industrijskih potrošača.

Pridajemo veliku važnost  našim potrošačima i njihove zahteve stavljamo u centar svega što radimo.

Naš tim za brigu i podršku potrošača, odnosno Call centar, dostupan je 24/7 da preciznije odgovori na pitanja i zahteve potrošača.

Distribuiran širom zemlje, KESCO poseduje ukupno 31 blagajnu koje služi za plaćanje i konsultacije za sve potrošače. Kompanija takođe nudi usluge elektronskog plaćanja i detaljne informacije o snabdevanju potrošačima putem mobilne aplikacije e-Kesco. Naše onlajn usluge su lako dostupne svima.

KESCO ima ugovore za plaćanje električne energije sa svim kosovskim bankama i kompanijama za transfer novca, preko kojih je potrošačima omogućen lak pristup uslugama.

Pored našeg primarnog cilja obezbeđivanja stabilne električne energije našim kupcima, kompanija ima za cilj da razvija i podržava društvo, osnažujući ulogu žena na radnom mestu i čineći ih ključnim delom u donošenju odluka. Danas sa ponosom ističemo da preko 51% našeg osoblja čine žene.

Naše aspiracije su da svojim uslugama i odlukama utičemo na ekonomski i društveni razvoj zemlje i da što više ojačamo efikasnu energiju.

Banner image

Misija

Nudimo kvalitetnu električnu energiju kroz napredne usluge i pristupačne cene uz stalno korišćenje najnovijih tehnoloških inovacija u oblasti energetike

Naše vrednosti

Mi odražavamo iskrenost i poverenje u svakoj akciji koju preduzmemo i održavamo naš integritet održavajući visoke etičke standarde u svim poslovnim i profesionalnim poslovima.

Potrošač u centru

Naš tim za brigu i podršku potrošača, odnosno Call centar, dostupan je 24/7 da odgovori na pitanja i zahteve naših potrošača.

Vizija

Raditi na održivom snabdevanju uz održavanje kvaliteta i pristupačnosti i biti u korak sa trendovima tranzicije zelene energije u svetu.

Preuzmite aplikaciju eKesco